Mindpoint Praktijk voor Psychotherapie

 

Mijn naam is Maria Dyadyunova en ik ben psycholoog en psychotherapeut. Ik deed mijn opleiding tot psycholoog zowel in Rusland als in Nederland. In 2013 heb ik mijn opleiding tot BIG-geregistreerde psychotherapeut afgerond. Naast mijn praktijk ben ik werkzaam bij een GGZ-instelling in Leiden voor o.a. migranten en expats met diverse psychische klachten. Mijn interesse ligt op het gebied van migratiegerelateerde problematiek, identiteit, zelfbeeld en trauma. Ik ben opgeleid tot integratief psychotherapeut en binnen mijn praktijk bied ik inzichtgevende, psychodynamische psychotherapie, Transference-Focused Psychotherapy en EMDR. Verder heb ik opleiding schematherapie gedaan.

Ik bied behandeling voor onder andere angst- en depressieve klachten, traumagerelateerde klachten, klachten rondom zelfbeeld, identiteit, persoonlijkheidsproblematiek, relaties en emotieregulatie, problemen gebonden aan migratie.  

U kunt behandeling krijgen in de volgende talen: Nederlands, Russisch en Engels.

 

Mijn visie

De psychotherapie van tegenwoordig kent veel goed werkende wetenschappelijk bewezen methodes en een scala aan technieken om het herstel van iemand te faciliteren en ondersteunen. Ik hanteer en maak regelmatig gebruik van een aantal daarvan – afhankelijk van de indicatie en behoeften van mijn patiënten. Verder vind ik heel belangrijk aan psychotherapie dat het een unieke veilige ruimte aanbiedt waar er samen met aandacht, zachte nieuwsgierigheid en zonder oordeel naar moeilijke, pijnlijke en soms schaamtevolle dingen en problemen gekeken kan worden, wat het begrijpen daarvan, vinden van de nodige oplossingen en verder groeien mogelijk maakt.

 

Werkwijze

Indien u zich voor behandeling wilt aanmelden kunt u telefonisch contact met mij opnemen. We zullen kort de reden van aanmelding en een aantal praktische zaken bespreken om te kijken wat de mogelijkheden zijn en of er een intakegesprek ingepland kan worden. U heeft waarschijnlijk al contact gehad met uw huisarts die de aanmelding voor psychische hulp met u al besproken heeft en een verwijsbrief aan u heeft gegeven. Het kan zijn dat de huisarts u zelf gaat aanmelden. Als we beslissen om een intakegesprek te plannen krijgt u een intakeformulier naar u toe gestuurd waar ik naar uw basisgegevens vraag. Tijdens het intakegesprek kijken we samen naar uw problematiek en klachten, uw voorgeschiedenis, levensomstandigheden en uw hulpvraag met als doel om te beslissen of ik u kan helpen en om te bepalen welke vorm van therapie past bij u. Praktische zaken waaronder praktijkvoorwaarden en betaling worden ook besproken in een intakefase. Vervolgens komt ik met een behandelvoorstel en als u daar akkoord mee gaat stellen wij samen een behandelplan op waar onze gezamenlijke visie op uw problematiek, behandeldoelen en manier van behandeling beschreven wordt.

 

Ik werk zowel in het kader van specialistische GGZ (SGGZ) als basis GGZ (BGGZ).

 

De frequentie van sessies wordt met u voor start behandeling besproken. Meestal is het 1 x week. Soms wordt frequentie van 2 x week geïndiceerd. Elke sessie duurt 45 min en een intakegesprek(ken) duren 60 min. Gedurende behandeling vinden evaluatiemomenten regelmatig plaats. In evaluatiebespreking en op basis van de scores van de vragenlijsten die in het kader van Routine Outcome Monitoring aan u aangeboden worden kijken wij of behandeling goed aanslaat, of het resultaten oplevert en of er sprake van verbetering van de klachten is. Als we constateren dat de behandeling toch niet goed helpt en dat we moeten stoppen, probeer ik samen met u na te denken over een vervolg.

 

Vergoeding

Vanaf 1 januari 2022 werd in Nederland een nieuw bekostigingssysteem voor GGZ ingevoerd. Het heet zorgprestatiemodel. Binnen dit model wordt de zorg maandelijks gedeclareerd bij de zorgverzekeraar of patiënt zelf. U kunt meer informatie vinden over dit onderwerp op de website van LVVP: Het zorgprestatiemodel: wat verandert er voor patiënten? – LVVP, en op de website zorgprestatiemodel.nl: Patiëntfolder en andere communicatiematerialen – Zorgprestatiemodel

 

Voor 2024 zijn er contracten afgesloten met de volgende verzekeraars en labels:

 

  • ONVZ waaronder VvAA en ONVZ Expats;
  • VGZ waaronder Univé, Zekur, Zekur natura, IZZ, VGZBewust, MVJP, Zorgzaam, IZA en UMC;
  • DSW waaronder Stad Holland en InTwente;
  • Zilveren Kruis waaronder Interpolis, FBTO, De Friesland, ZieZo en ProLife;
  • Salland Zorgverzekeraar waaronder HollandZorg en Zorgdirect;
  • Zorg en Zekerheid waaronder AZVZ;
  • a.s.r. waaronder Ik kies zelf;
  • EUCARE/Aevitae.

 

Praktijk heeft geen contract met Menzis waaronder AnderZOorg, HEMA en VinkVink, en geen contact met CZ waaronder OHRA, Nationale Nederlanden, Just, CZ Direct en de PZP.

 

Indien er geen contract is met uw verzekeraar, kunt u de nota die u van mij krijgt bij uw verzekeraar declareren. De vergoeding is afhankelijk van uw polis. Het is sterk aangeraden om vóór start behandeling bij uw verzekeraar te informeren over uw persoonlijke situatie. De tarieven voor al de prestaties komen overeen met de door NZa vastgestelde maximumtarieven voor 2024.

 

Voor 2023 zijn er contracten afgesloten met de volgende verzekeraars en labels:

 

  •  ONVZ waaronder Vvaa en Jaaah;
  •  EUCARE/Aevitae;
  •  a.s.r. waaronder Ditzo;
  •  Zorg en Zekerheid waaronder AZVZ;
  •  ENO waaronder Salland;
  •  Achmea waaronder Zilveren Kruis, FBTO, De Friesland, Interpolis en PROlife;
  •  DSW waaronder Stad Holland en InTwente;
  • VGZ waaronder UMC, IZA, Univé, Zekur, Bewuzt en IZZ

Praktijk heeft geen contract met Menzis, waaronder Anderzorg, Hema en Vink, en met CZ, waaronder CZ direct, Just, OHRA en Nationale Nederlanden. Indien u verzekeraar heeft waarmee er geen contract is, kunt u de nota die u van mij krijgt bij uw verzekeraar declareren. De vergoeding is afhankelijk van uw polis. Het is sterk aangeraden om vóór start behandeling bij uw verzekeraar te informeren over uw persoonlijke situatie. De tarieven voor al de prestaties komen overeen met de door NZa vastgestelde maximumtarieven voor 2023.

 

Indien u kiest om behandeling zelf te betalen en niet bij u zorgverzekeraar of andere instantie te declareren, wordt er een vast tarief van 110 euro per sessie (45 min) gehanteerd.

 

No show

In het geval van het niet verschijnen zonder bericht of afzeggen minder dan 24 uur voor de afspraak wordt er 50 euro in rekening gebracht. Deze rekening kunt u niet bij uw zorgverzekeraar declareren.

 

Lidmaatschap

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP), de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP) en International Society of Transference-Focused Psychotherapy (ISTFP).

 

Wachttijden

Er is momenteel geen ruimte voor nieuwe aanmeldingen. Er wordt niet met de wachtlijst gewerkt.

Aanmeldingswachttijd: nvt

Behandelingswachttijd: 0 weken

 

Werktijden

Maandagochtend en woensdag.

 

Vakantie

24 juli t/m 13 augustus. Voor waarneming zie sectie “Waarneming” in het menu, of zijn er individuele afspraken met u gemaakt.

 

Contact

06-27846802. Indien ik niet bereikbaar ben, spreek uw bericht in en ik bel u zo spoedig mogelijk terug.

 

Voor informatie over Covid-19 maatregelen, de waarneming en voor de algemene informatie over de kosten, beroepscode en klachtenregeling zie de desbetreffende kopjes van algemene website (links).

 

 

BIG-registratienummer: 99916716916

AGB-code: 94016979

AGB-code praktijk: 94062579

KvK: 65671244

 

Ik ben in het bezit van kwaliteitsstatuut. Voor de vragen daarover kunt u met mij contact opnemen.

 

Hier is een link naar privacystatement.

 

Hier is een link naar patiëntfolder zorgvraagtypering ggz 2023